Na PU začalo fungovať štúdio informačných technológií

26.06.2006 Prešov

Prešov 26. júna (TASR) - Tvorbe učebných pomôcok najmä na vyučovanie cudzích jazykov má poslúžiť štúdio informačných technológií ako nová súčasť Ústavu digit...
Prešov 26. júna (TASR) - Tvorbe učebných pomôcok najmä na vyučovanie cudzích jazykov má poslúžiť štúdio informačných technológií ako nová súčasť Ústavu digitálnych kompetencií Prešovskej univerzity (ÚDK PU) v Prešove. Pracovisko dnes slávnostne uviedli do prevádzky v rekonštruovaných priestoroch bývalého audiovizuálneho centra.

Na projekt ustanovenia celého ústavu od tohoročného februára získala PU podporu zo Sektorového operačného programu Ľudské zdroje. Navyše PU zo svojich zdrojov uvoľnila na zriadenie a vybavenie štúdia 850 tisíc Sk. Ide o prvú etapu, v ďalšej počas budúceho akademického roka pribudne k štúdiu pracovisko edukačných inovácií a aplikácií. Podľa rektora PU Františka Mihinu je to jeden z príspevkov ako skvalitňovať podmienky na moderné vyučovanie študentov i zvyšovanie technickej gramotnosti učiteľov PU.
ÚDK vznikol práve preto, aby kumuloval všetky aktivity v realizácii základného vzdelania a získania návykov pracovníkov PU v práci s osobným počítačom podľa certifikácie ECDL. Vďaka jeho aktivitám aj v podobe zriadeného štúdia sa v novom akademickom roku zavedú také voliteľné predmety ako všeobecná a praktická elektroakustika, elektronické hudobné nástroje, tvorba hudby na počítači, spracovanie a tvorba digitálnej fotografie.
 

Vyberte región

mark